ΝoteSlate: ένας ηλεκτρονικός μαυροπίνακας

Ονομάζεται ΝoteSlate και όπως μαρτυρεί το όνομά του πρόκειται για μια «έξυπνη» ταμπλέτα σημειώσεων. Ακολουθώντας τη λογική ενός μαυροπίνακα, το ηλεκτρονικό πλακίδιο θα μπορούσε να γλιτώσει επαγγελματίες, μαθητές και φοιτητές από βουνά χαρτιών με σημειώσεις.


Η χρήση του είναι παιχνιδάκι: με τη βοήθεια του ειδικού στιλό ο χρήστης μπορεί να κρατά σημειώσεις ή να κάνει σχέδια στην επιφάνειά του και στη συνέχεια με τη βοήθεια των τριών κουμπιών στο κάτω μέρος της οθόνης να τα αποθηκεύει για μελλοντική χρήση, να επαναφέρει προηγούμενες καταχωρίσεις ή να τις σβήνει.

Ο υπέρλεπτος ηλεκτρονικός μαυροπίνακας 13 ιντσών έχει πάχος μόλις 6 χιλιοστά και βάρος 280 γραμμ. και λειτουργεί με τη βοήθεια μπαταρίας, η οποία του χαρίζει διάρκεια ζωής που αγγίζει τις 180 ώρες, χάρη στην υπερβολικά χαμηλή ενεργειακή κατανάλωσή του. Η ματ επιφάνεια του ΝoteSlate διαθέτει ανάλυση 750Χ1.080 πίξελ και θυμίζει ηλεκτρονικό χαρτί.

Παρά το γεγονός ότι το πλακίδιο δεν υποστηρίζει το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, ωστόσο, κατόπιν παραγγελίας, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi για την εύκολη σύνδεση και μεταφορά αποθηκευμένων ηλεκτρονικών σημειώσεων. Η ομώνυμη κατασκευάστρια υποστηρίζει ότι το ΝoteSlate θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στον Ιούνιο προς μόλις 99 δολάρια- δηλαδή περίπου 73 ευρώ, ενώ ετοιμάζει και ένα νέο μοντέλο με δυνατότητα εναλλαγής των χρωμάτων γραφής. Ισως τελικά να αξίζει τον κόπο, αν αναλογιστεί κανείς τη γραφική ύλη που θα μπορούσε να γλιτώσει και τα δέντρα που θα μπορούσε να σώσει...

You have read this article Συσκευές with the title ΝoteSlate: ένας ηλεκτρονικός μαυροπίνακας. You can bookmark this page URL http://emill-emil.blogspot.com/2011/02/oteslate.html. Thanks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...