GP Monaco: Δύσκολη νίκη για τον Vettel


Πρώτη νίκη για τον SebastianVettel στο πριγκιπάτο του Monaco, ύστερα από ένα επεισοδιακό αγώνα, όπως άλλωστε επιβάλει και η παράδοση στους στενούς του δρόμους.


Η σύγκρουση μεταξύ των Petrov και Alguersari στον 69ο γύρο, που κατέληξε και στον τραυματισμό του Ρώσου πιλότου της Renault  -o oποίος δεν έχει περαιτέρω προβλήματα και δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία του, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- ήταν η στιγμή που έκρινε τον αγώνα.


Μπαίνοντας στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας, διακόπηκε άδοξα μια μάχη σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ των Vettel-Alonso-Button, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: O πιλότος της Red Bull είχε ένα pit-stop, ο Ισπανός της Ferrari δύο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 τρία, καθώς όλοι τους βρίσκονταν σε διαφορετική μεταξύ τους στρατηγική. Η διακοπή έφερε ανακούφιση στον πρώτο, καθώς ως γνωστόν το «νομικό καθεστώς» του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν επιτρέπει τα προσπεράσματα και δεν ευνοεί την αλλαγή των συσχετισμών.  

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά στον 72ο γύρο, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά του τραυματία Petrov και να απομακρυνθούν τα όποια θραύσματα από την αγωνιστική διαδρομή. Το Grand Prix του Monaco ύστερα από λίγα λεπτά επανεκκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, χωρίς να σημειωθεί καμία αλλαγή στις κορυφαίες θέσεις έως τη στιγμή του τερματισμού, έξι γύρους αργότερα. Το μόνο συμβάν ήταν η έξοδος της Williams του Pastor Maldonado στον 74 γύρο, στερώντας του τους πρώτους πρωταθληματικούς βαθμούς ύστερα από ένα εξαιρετικό αγώνα.

Για τον Fernando Alonso η δεύτερη θέση στο πριγκιπάτο ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι τώρα για τη Ferrari, που δείχνει να είναι σε θέση στους επόμενους αγώνες να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη Red Bull, αν και στους δρόμους του Monaco και μακριά από τις μεγάλες πίστες είναι διαφορετικά τα αγωνιστικά δεδομένα. O Jenson Button έχει επίσης λόγους να είναι ικανοποιημένος από την τρίτη θέση, αν και προηγήθηκε γι αρκετούς γύρους στον αγώνα ελπίζοντας και για νίκη με προϋποθέσεις, εκμεταλλευόμενος το κακό pit-stop της Red Bull που κόστισε χρόνο στον Vettel.

Το Monaco του 2011 χαρακτηρίστηκε από τους δύο τραυματισμούς, του Perez στα δοκιμαστικά (δεν πήρε μέρος στον αγώνα) και του Petrov στον 69ο γύρο της κούρσας. Κακές στιγμές είχαν επίσης, τις προηγούμενες ημέρες ο Rosberg και ο Luizzi, καθώς και ο Ρώσος πιλότος της Renault. Άτσαλα τελείωσε επίσης και η προσπάθεια του Felipe Massa, καθώς έχασε τον έλεγχο της Ferrari του στην ευθεία του τούνελ.

Kλείνοντας, αναφέρουμε τον εξαιρετικό αγώνα του Kobayashi με την άλλη Sauber και τον τερματισμό του στην πέμπτη θέση, καθώς και τους πρώτους πρωταθληματικούς βαθμούς της άλλοτε κραταιάς Williams. 

GP MONACO
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ
1. Sebastian Vettel, Red Bull-Renault
2. Fernando Alonso, Ferrari
3. Jenson Button, McLaren-Mercedes
4. Mark Webber, Red Bull-Renault
5. Kamui Kobayashi, Sauber-Ferrari
6. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
7. Adrian Sutil, Force India-Mercedes
8. Nick Heidfeld, Renault
9. Rubens Barrichello, Williams-Cosworth
10. Sebastian Buemi, Toro Rosso-Ferrari
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΟΔΗΓΩΝ
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ
1. Sebastian Vettel 143
2. Lewis Hamilton 85
3. Mark Webber 79
4. Jenson Button 76
5. Fernando Alonso 69
6. Nick Heidfeld 29
7. Nico Rosberg 26
8. Felipe Massa 24
9. Vitaly Petrov 21
10. Kamui Kobayashi 19
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Red Bull-Renault 222
2. McLaren-Mercedes 161
3. Ferrari93
4. Renault50
5. Mercedes40
6. Sauber-Ferrari 21
7. Force India-Mercedes 10
8. Τοro Rosso-Ferrari 7
9. Williams-Cosworth 2
10. Lotus-Renault 0
11. Virgin-Cosworth 0
12. HRT-Cosworth 0
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=48&art_id=13084
You have read this article Auto Vehicle / F1 Athletic with the title GP Monaco: Δύσκολη νίκη για τον Vettel. You can bookmark this page URL http://emill-emil.blogspot.com/2011/06/gp-monaco-vettel.html. Thanks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...